Ezen a blogon írom le milyen siker és kudarc élményeim vannak háztartásom vezetése, szépítése közben. Ha érdekel, tarts velem, olvass, és írj bátran! Érezd jól magad!
RSS

November utolsó pénteke

Egy kis program ajánló, vagy inkább antiajánló? Nem is tuodm. A lényeg a lényeg:
Az Éva magazin ezt írja erről:
"Mondj nemet a vásálrási tébolyra! 
27-én tartják a nemzetköz Ne Vásárloj Semmit Napot(éljen!). A mozgalom az 1990-es évek elején egy kanadai reklámszakember kezdeményezésére indult a túlzott fogyasztás ellen. Egy döbbenetes adat: a világ lakosságának 20 százaláka éli fel a Föld készleteinek 80 százalékat! Gondolj erre, amikor belefogsz az ajándékvásárlásba."
Szószerinti másolat 2009. NOVEMBER-i szám 8. oldaláról

Egyéb remek cikk is található a magazinba, de a decemberi szám még izgalmasabb, hisz teljesen megújúl a lap. A januári szám, pedig majd még több promót fog tőlem kapni, de az már kicsit magánjellegű is.
Hogy én mit gonolok erről a napró? Hát szerintem FANTASZTIKUS, mi másért is próbálom közhírré tenni. Kedves Fly Ladyk! Próbáljuk mi is tiszteletben tartani ezt a remek ajánlást erre a napra, és a héttvégi nagybevásárlást csütörtökön, talán kicsit tudatosabban, és kevesebb pénzből is meg tudjuk ezen a héten oldani. Illetve igyekezzünk minél több ilyen napot tartani az éveben.
A kezdeményezés honlapján remek szombati program is található! Nézzetek körül!


0 megjegyzés

Olivérnap-családi móka


Mesésen sikerült ez a kis buli. Sokan voltunk, ahogy Gergő édesanyja megérkezett úgy fogalmazott : "itt van mindenki, akit szertek!". Csak egyet tudok érteni vele. Olivér odáig volt a sok bontogatnivalótl, amit itt is köszönök minden megékrezőnek, hatalmas élmény volt a csöppségenk.
A menü egyszerű, de a jelek szerint nagyszerű volt.
-3 édes keksz, különböző ízekben
-2 pástétom(padlizsán, bab)
-1 pogáca
-kennyér

Ezen kívül anyukám készített falatnyi fasírtokat, amik boztos nagon fincsik voltak, mert remekül fogytak, dehát vehánként nem kóstoltam meg.  Nagymamám is hozzájárult az alkalomhoz, rengeteg féle fincsi házi sütijével.  Adták a helyet is anyukámék, hisz a mi kis nappali konyha, stb... szobábcskánkban nem fért volna el ennyi ember, és utána aromok eltakarításában is oroszlánrészt vállaltak.
Ez a program, túl azon, hogy megünnepelte drága fiamcskánkat kis bemelegítés volt karácsonyra. Elkészültek a szabásminták a párnahuztaokhoz amik a fotleba kerülnek, az asztalterítőnek. Kipróbáltuk a forrlatborreceptünke, no és Olivér is tesztelhette ajándéknyitó képességét.  Elégedetten jelnthetem, hogy remekül megy neki:D. Nagyon profi az örülésben is, és a folyamatos játékban, amit az új kincsekkel űz. Hatalmas élmény ajándékot adni ennek a csemetének.
(a képen talán a kedvenc új játék látható, ami egy helyes kis barkácskészlet része a FÚRÓ)
További képek 0 megjegyzés

Zónázgatva

Lassan visszatér családunk a régi kerékvágásba. Ma már csak a konyhát söpörtem fel kint, a többi dolgot anya meg apa intézik mostmár. (a söprést csak azért nem csinálták meg szerintem, mert az ő szemüket nem zavarta, csak én egy kicsit elvetemült vagyok)
A hónap második teljes hete zajlik most nálam, ami a fürdőszobát, és az irodarészt foglalja magában.  Ma este be is hoztam az egy napos lemaradásomat, fürőszoba csillog, villog. Hatalmas elégedettséggel tölt el:D.
Holnap jön az iroda részleg, ami kicsit nagyobb falat lett, mert az asztalom konkrétan nem látszik ki a sok sok cucc alól....na ez nem tetszik, de itt az idő, holnap teszek ellene. Holnap előszőr fogom lecserélni a csékpárnáinkat a második garnitúrára. Egészen jól bírták ezt a másfél hónapot, csak a varrást mint kiderütl egy két helyen extrán meg kell erősítenem, mert ahogy ülünk túl nagy a terhelés, de annyi baj legyen. Nem látszanak koszosnak, de megfogadtam, hogy attól még hogy úgy tűnik rend van, nincs por, tiszta valami, havonta egyszer rendbeteszem, mert miért is kéne megváni hogy elkezdje felfalni a kosz.
Fiacskám ma avatja fel vadi új ágyneműjét, amit egy hete varrtam naki, csak eddig száradt, de egy nap késéssel ma végre felkerült. Nagyon bájos lett szerintem. Nem is tudom, hogy mennyiért lehetne venni ágyneműt ilyen piciben, de a párnája biztos semminek nem illene az álltalam varrt csőpárnára. Ezt most rászabtam.
Egy kis előszele annak hogy mi vár még rám a héten: szombaton 20 vendég érkezik Olivér névnapi bulijára:D, addig még egy Ikea napot is be kell iktatni. Holnap elkészül a laza menü, bár bevallom, nem az evés lesz a fő témája és célja a találkozónak inkább csak nasik lesznek, mert Olivért szeretnémigazából feldobni, hisz imádja a tömeget, a bulit, és ha körülötte forog a világ. 1 megjegyzés

Lakásbővítés

Na jó, csak bővülés:D, de egy helységgel több kerül a fennhatóságunk alá a nagy házból.  A mese elég régen kezdődött. Ez a helység volt annó a kazánház, és a számítógépszoba. Kazánnak még most is kazán, de a számítógép elköltözött.  Nem nagy az egész, de arra pont jó lesz, hogy teregessünk ott, és egy kis előszobarészt kialakítsunk magunknak(no nem olyat mint a képen, de ha lettem volna életem során egy percig is singli, tuti lett volna ilynem). Egy ruhaakasztó, két ülőke, egy tükör, egy alacsonyabban fekvő fogas a gyerkőcnek, és kb ennyi. Talán még egy függőny, ami eltakarja apa iratos/poros polcát, és a hűtőládát, csak a karnist nem olyan könnyű megoldani. A szárítás már ott zajlkik az elmúlt 3 napban, és mondhatom, igen gyorsan száradnak a ruhák, és ami a legszebb, hogy nem csak a fregolink költözött a plafonra, de anyáék még előkaptak valahonnana egy remek szárítót, azt is lemostam, és így nem csak a száradási idő feleződött, de a hely is duplázódott. Ennek örömére, most épp nincs mosatlanom, viszont annál több hajtogatni való, de az hamar beköltözik a szekrénybe.
Anyukám jobban van, bár a család helyetti pakolásra valahogy még most is kényszert érzek. Olyan gyorsan lehet látványos eredményeket elérni, és anya hangulata pedig sokkal jobb, ami az egész családra kihat. (hogy ezt eddig miért nem vettem észre...) Természetesen az első teregetés előtt a kazánházta is erőst ki kellett takarítani. Előkerült a mély por alol az egészen vállalható, bár takarításra szoruló szőnyeg. Elégettük a papírokat, amikre nincs szükség, kidobáltuk a régóta elfekvő rossz gépeket a garázsba, hogy kisöcsém majd kiberhálhassa őket. Táncterem lett. Már csak meg kell őrizni, amit meg is fogok, mert komoly érték számomra ez a szobácska.
A porszívóprobléma egyre égetőbb, de még nem találjuk a nagy őt. A hétvégét térden csúszva töltöttem a cső nélküli porszívónak köszönhetően... nem hálás a hátam, de enné nagyobb baj sose legyen, meg jobb ha hozzászokok, mert nem kétfillér egy normálisabbnak tekinthető példány.... 41000Ft.... csak mert vízbe szívja  a port... ami így azonnal megköti, és nem kell megfulladni amikor kiöntöm. Még agyalunk....
Sok sok más is történt a ház körül a hétvégén, de ha mindet elmesélném holnapig itt ülnék, Ti pedig tuti nem akarnátok ennyit olvasni:D. Remélem egy héten belül jövök az új előszoba képeivel, persze addig is gondoskodom majd olvasnivalókról. (egy újabb rovat alakul a fejemben, ami ezen a blogon fog hamarosan megjelenni, csak szükségesek az előkészületek....) 0 megjegyzés

Hallgatok...


mert sokminden fáj,  nehéz, és próbáratevő. Nem a rend, sőőt, hálás vagyok hogy abban már mondhatni profi vagyok, mert épp abból kell vizsgáznom... plusz még sok másból, amik nem tartoznak közel sem a blog témájához, talán majd máskor, máshol....
Egy kis helyzetkép:
Anyukám beteg, már régóta kezelik nem veszélyes az életére nézve, már jobban is van, csak a gyógyszerek agyonvágták az immunrendszerét. Most elkaptt valamit, ami eléggé ledöntötte, magas láz, gyengeség. Szerencsére ma már jobban van, és reméljük az antibiotikum sem fog már rontani a helyzeten. Anyukámnak szerintem fizikailag fáj a rendetlenség.
Emellett adott egy család aki pont úgy áll a rendtartással, ahogy én álltam szeptember előtt. Sehogy, csak vágyik rá. Legalábbis páran legalább vágynak rá, van aki még azt sem. Ennek megfelelően az állapot flyszemmel siralmas....
A lakás 250nm, és 8an lakunk...kb..:D
Kinn szakad az eső, ergó mindenki sáros ciővel jön be, és nem szívesen megy gyalog sehova. Tiszta szerencse, hogy épp eldöntöttem, hogy gyakorolni fogom a vezetést:D Ma volt rá lehetőségem.
Tengap két lakáskényesztető órát tartottam, egyet magamnál, egyet anyáéknál.
Ma délelőtt főztem, gyerekre vigyáztam, és már nem is tudom... ja mostam...
Délután anyának süttem főztem, attól függ éppen mit kívánt, és szerencsére a tepsiskrumpliból jó nagy adagott meg tudott enni, mert nem csak kívánta hanem jól is esett neki. Ennyit az antibiotikum gyomorra gyakorolt hatásáról...
Amikor anya jóllakot, végignéztem a két konyhán: az egyiken, amiben én dolgoztam... hááááát, van vele meló, a másik, amiben a család élt... erről nem beszélek. Bár inkább mégis, mert azt hittem órákig fog tartani, de fél óra alatt rend lett, bár sajna eltört egy pohár, de nem hagytam hogy ez kiborítson. CSAKAZLÉRTSEM!!! Felmostam az előszobát, 8-10 pár cipő/papucs a helyére került.
Elmentem öcsémért barátnőjéhez. Etévedtem:D.
A dolog folytatódott mindenféle apróságokkal, nem akarlak untatni... de most rend van, már majdnem mindenhol, csak egy adag mosás megy még, anya ágyneműjével,  és a mosogatógépben is ha leszárdanka az edények le kell cserlélnem a következő adagra.
Ami a legjobb az egészben, hogy anya ki van cserélve, hogy rend lett körülötte, és hogy nem azon agyal, hogy mennyire le van maradva. Megérte...
Eddig is láttam, hogy a család nem igazán rendtámogató fajta(nem mentem fel őket teljesen, de látom ennek is az okát...) de most, hogy nem tudok úgy felmenni az emeletre hogy egy papucson ne essek át, az meglepő.... pedig én minidg visszateszem... nem szólok....
HISZEK A PÉLDAMUTATÁS EREJÉBEN!!!!! máshogy nem megy...
(bár azért máshogy is igyekszem motiválni őket, de erről majd holnap:P) 1 megjegyzés

4. nap- csütörtök-hot spotok

Ez az egyik leglátványosabb változást hozó elem. Nagyon hatékony, és szigorúan tartom magam a betartásához. Még mindig van a lakásunknak egy sarka, ami nem tökéltets, de az a jövő szerdai programom, szóval szeretem a hotspot fogalmát, mert gyors, mutatós, fegyelmezett dolog. Nem igazán tudok róla többet írni...
Ma csütörtök lévén nekem ügyintézős napom volt... Amit ma el kellett intéznem, az a hétvégére való felkészülés. Sütés, sütés, és sütés.... pogácsa, kenyér, puszedli, ja, és padlizsánpástétom meg babpástétom. Holnap délelőtt indulunk Debrecenbe hétvégére. Kicsi fiacskánk itthon marad nagyizni.. dobbenetesen nehezen élem meg ezt  a dolgot, de most nem untatlak ezzel titeket... de tuti hogy fogok sokat sírni....
Ma az útravalóknak varrtam két kis zsákocskát, amiben lapulnak a finomságok. Még van rajtuk mit finomítani, de azért szépek lettek.
Ma képtelen marad a postom, mert nincs türelmem képet keresgélni, nézzétek ezt el nekem. Remélem szépen alakulnak az otthonaitok, igyekszem hétvégén is Veletek tartani, és írni a saját kis tapasztalataimat, hátha segítek velük. 0 megjegyzés

Szerda-antihalogatás-BREKKK

Nagyon régóta halogatom egy békás zsebes hordozó megvarrását, és ma végre eljött ennek is az ideje. Szerintem remekül sikerült:D.
Mivel úgy érzem, hogy nem fog igazán érvényesüln a béka hordozás közben, készítettem mellé egy csini kis plüssbékát, amit kölespelyvábal töltöttünk meg. Igazán puhi kis ölelgetni-való kiskedvenc lett, szerintem.
Holnap kiderül, hogy a megrendelőnek is tetszik e. 1 megjegyzés

3. nap: ágyazás


Ez az a feladat, amit kicsi gyerekkorom óta anyukám próbál belémneveleni. Amikor megcsináltam, akkor mindig nagyon jó érzés volt egy sokkal csinosabb szobába belépni suli után. Mióta anya nem unszol ezzel a dologgal, azóta kerülöm nagy ívben. Azaz kerültem..., a program elejéig. Nem mondom hogy nem volt olyan nap amikor elmaradt, vagy olyan, amirok nem azonnal reggel került rá sor, de alapvetően rend van az ágy körül, és be is van ágyazva. Ez nálunk munkamegosztásban megy csak, mert egy majdnem 50kg-os pelyvamatracunk van, amit össze kell hajtani kanapérfomájúra, meg a faszerkezettel sem egy leányálom elbánni, de én összehajtom az ágynemüt, letakarom mindet fiacskánk ágyán, aztán Gergő elvégrzi a munka férfias részét. Majd ha kész a kanapé, akkor én leterítem, és rádobálom a párnákat. Rengeteg helyet takarítunk meg ezzel, van egy hatalmas játszára alkalmas tere fiacskánknak, amit ki is használ. Ami viszont a legjobb az egészben, hogy mostmár magam/magunk miatt ágyazok/ágyazunk be, és ezzel megint felszínre került ennek a rendszernek egy hatalmas adománya: ma már meg szeretném csinálni a feladatokat, nem pedig elkerülni, megúszni igyekszem őket. 0 megjegyzés

2. nap-"Az a bizonyos cipő"


Tegnap sajnos nem volt módom bejegyezni, de ami kési nem múlik. Második napon kell megbírkózni a felöltözéssel, és azzal az egyszerű, de mégsem olyn könnyű kihívással, hogy a rendszer szerint ajánlott otthon is cipőben lenni. Nekem ez kicsit később került csak az életembe, mert nem volt itthon megfelelő cipőm. Azóta van. Szeretem, és szeretek benne lenni, hogy miért?
1. mert nem lesz vizses a zokni, maikor teregetek a fürdőben, ahol előtte kiplocsálódott(lehet hogy nincs ilyen szó) a víz,
2. nem kersgélem folyton, hogy hol hagytam el épp a papucsomat.
3. Van egy olyan összeszedettség érzetem, ami sokat segít a hatékonyyáválásban.
4. nem fázika lábam(nálunk nem padlófűtés van)

Ez a feladat okozza a legtöbb vitát szerintem, így elmondom, hogy én hogyan is álltam ehhez a dologhoz annnó.

Számomra ez a rendszer a vakon követés miatt működött. Ha elkezdtem volna válogatni a szimpatikus, és nem szimpatikus dolgok között, akkor ma is rendetlenség lenne.
Amikor vezetni tanultam, akkor mondta egy tapasztalt sofőr ismerősöm, hogy szabályt megszegni csak akkor szabad, ha az összes szabályt ismered, és tapasztaltad a fontosságát minden szituációban. Anélkül nincs meg az a rutinod, hogy felmérd hogy mekkora veszély okozol, egy gyors(abb) hajtással, stb. Itt most nem arra bíztatok senkit, hogy ne vegye figyelembe a kressz szabályait, de szerintem mindannyian, akik csak egy kicsit vezettünk már, bíráltunk felül egy egy szituációban szabályokat.
Ebben a redszerben nem életveszély alakul ki a tapasztalatlan változtatások eredményeként szerencsére, de kisebb sikert fogunk elérni, ebben biztos vagyok. A rendszerbe vetett bizalom, a sikerünk kulcsa.(SZERINTEM:D) 0 megjegyzés

Fly 1. nap-Fényesítés

Mamamis csapat felszállt ma a kifutópályáról, és mindenki rendben halad a célállomás fele:D, ennek nagyon örülök. Nekem két hónapja lett volna az első napom, ha nem a 4. napnál csatlakoztam volna be a dologban:D, de azóta jelentem, behoztam a lemaradást.
1. napi feladat, a mosogató fényesítés. Ki kell pakolni, be kell áztatni, aztán a maradék kosszal megbirkózni. Ezen a ponton követtem el én az első hibát:D, mert gyakorlatilag kisebbfajta nagytakarítást rittyentettem nagy lelkesedésemben a konyhában, ami komoly látványosságokat hozott, de jól el is fáradtam. Eltűnt minden mosatlan, pultok, tűzhely letakarítva, azóta is mondja drága barátnőm, hogy túl maximalista vagyok. De szép lett, és azóta is az.

Ma amellett, hogy sokan kezdenek rendszert termeteni házuk táján, hétfjő volt, úgyhogy a nagy felmosós lakáskényesztetős nap. Mecsináltuk párommal, bár a mosás fronton kicsit elmaradtam, mert a teregetésre nem volt időm, reggel öblítéssel indíthatok, de szerencsére a nagy dolgok a padláson száradnak, így ez a mosásütememet nem befolyásolja.
Az V. zóna kimaradt október hónapból, de a lakásom ezt még nem engedheti meg magának...és mivel egy egész hetem maradt most a kurta I. zónára feltaláltam magam, és a kettőt összevonom. Nálam csak szerdán kezdődik új hónap:D.
Hétvén sem unatkoztam, bár komoly kudarcok értek, és nem sikerült a tervemet megvalósítani. Készülőben van ugyani mágneses falinaptárunk(köszi Muzsi). Hónapok, és napok megvannak, de a hét napjai, zónák, és különböző ikonok még nagyon hiányoznak róla. Megcsináltam... csak... és ez az a rész, amit utálok.. elszállt a program, és vele a munkám, és nem volt még energiám újra nekikezdeni, pedig lehet hogy tök hamar meglenne, mert már megvan a gyakolrlatom, és az összes kép is kiválogatásra került már. Holna jövök a képekkel.
Sok sikert a startolóknak, figyele, és segítek ha kell! KITARTÁS:) 0 megjegyzés