Ezen a blogon írom le milyen siker és kudarc élményeim vannak háztartásom vezetése, szépítése közben. Ha érdekel, tarts velem, olvass, és írj bátran! Érezd jól magad!
RSS

Vasárnap- Lelki feltöltődés


Számomra a lelki feltöltődés alapja hogy elmegyek misére. Ez felénk családi program, és mostanában Alcsútra járunk. Ennek több oka is van. Kissebb a templom, családiasabb, és több a gyerek, így a mienket is jobban tolerálják:D. Abban a templomban volt az esküvőnk. Kellemesek az emlékek. A fő ok mégis az, másfél órával előbb van a mise. Ez volt az az ok, amiért előszőr odamentünk, de azóta valahogy otthonosabban is érzem ott magam. Ma is jó volt. Olivér haverkodott szép csendben a többi gyerkőccel, mi meg figyelhettünk a misére. Nem tudnám összefoglalni itt a prédikációt, pedig az volt eredeti tevem. A gazdatokról, a Mennyek országába jutásról volt szó. Hogy a gazdagoknak nehéz, azátn kiderül hogy a többieknek is pont olyan nehéz, és hogy embernek nem is lehetséges, hanem az egy ajándék lesz, amit nem tudunk kiérdeelni, de Isten kegyelme szemet huny minden hibánk felett. Ami még érdekes volt, hogy az ifjú, aki a példa szereplője volt, ifjú kora óta megtartja a törvényket, de ezt még kevésnek érezte az Mennyekbe jutáshoz. Erre Jézus azt mondta neki, hogy ossza szét vagyonát a szegények között. És hogy mi olvasók, ekkor leírjuk a fiút, az egyetlen gyengesége miatt, pedig szent irigységgel kellene gondolnunk arra a kitartásra, amit a törvények megtartásakor kell neki.
Azt gondolom, hogy ez a fajta leírása az embereknek rám nem jellemző. Jó volt a prédikáció. Megerősített. Feltöltött, tehát a nap célba ért.
Tegnap említettem, hogy elküldtem Uramnak a mai feladatlistát. A dolog bevált:D, úgyhogy ma is kültem.  Ennek ellenére a kocsimosás kimaradt, de az az időjárás miatt alakult így. Ami viszon teljesült, hogy lemostük az ablakot kívülről, lemostuk a párkányt, eltüntettük a nyáron viruló virágok maradványait, és a szúnyoghálót. Szebb lett. Holnap délelőtt még belürlőr is megmosom, meg az üveget is letakarítom, és akkor tökéletes lesz a kép.
Behoztuk, és elhelyeztük kicsi fiacskánk ágyát, aki már birtokba is vette, és alszik rajta édesen. Remélem nem fog leesni:D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataitok: